Hoe de voetreflex kaart lichaam stimuleert zichzelf te genezen

Hoe een voetreflex kaart het lichaam stimuleert zichzelf te genezen

Hoe een voetreflex kaart het lichaam stimuleert zichzelf te genezen

Een voetreflex kaart wordt gebruikt in de voetreflexologie. Een natuurlijke en eeuwenoude geneeswijze die ervan uitgaat dat je hele body wordt weerspiegeld in zogenaamde reflexzones onder je voeten. Masseer je die zones? Dan ontspan je en bevorder je tegelijkertijd de doorbloeding van bepaalde organen en lichaamsdelen. Gevolg? De energie kan weer vrij stromen zodat je je lichaam stimuleert zichzelf te genezen. Kortom, het draagt bij aan een goede gezondheid. Hoe ziet de indeling van een voetreflexologie kaart eruit en hoe werkt het?

De voetreflex kaart en voetreflexologie

De voetreflexologie, die teruggaat tot ruim 3000 jaar voor Christus, kent een holistische filosofie, namelijk: lichaam en geest zijn één geheel. Is er sprake van een disbalans? Dan kun je met behulp van de voetreflex kaart en voetreflexmassage het zelfherstellende vermogen van het lichaam bevorderen en zo het natuurlijke evenwicht herstellen. Want, die kaart kun je zien als een imaginaire plattegrond van je lichaam onder je voeten. Hierop staan allerlei vakjes, de zogenaamde reflexzones, afgebeeld. En deze zones staan in contact met de organen, gewrichten, zenuwen en spieren in je lijf.

Grofweg gezien is de indeling van de voetreflex plattegrond als volgt: je tenen komen overeen met je hoofd. Op de bal van je voet bevinden zich je hart en longen. Onderaan je voet tref je het spijsverteringsstelsel aan. Je hiel vertegenwoordigt je bekken en billen. De binnenkant van je voet staat voor je wervelkolom en de buitenkant voor je ledematen. Verder correspondeert je linkervoet met de linkerhelft van je lichaam en je rechtervoet met de rechterhelft.

Hoe werkt een voetreflexmassage?

Het masseren van de voeten met een voetreflex kaart is een veilige behandelmethode. Maar, hoe gaat zo’n massage in z’n werk? Eigenlijk draait het erom druk uit te oefenen op die reflexzones in je voet: strijken, kneden en kloppen. Hierop reageren de zenuwen in je voeten door prikkels uit te zenden naar allerlei delen in je lijf. Op die manier stimuleer je de bloedcirculatie in je huid en spieren. Hierdoor verbetert vervolgens zowel de zuurstofvoorziening als de opname van voedingsstoffen in je lichaam, maar stimuleer je ook de afvoer van afvalstoffen. Het resultaat? Blokkades in je lichaam worden opgeheven waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam z’n werk kan doen. Hierdoor wordt het natuurlijke evenwicht tussen lichaam en geest hersteld. En uiteraard zorgt zo’n behandeling er eveneens voor dat je je ontspannen voelt en gewoonweg beter in je vel zit.

Wanneer pas je een voetreflexmassage toe?

Er zijn allerlei redenen om van voetreflexologie gebruik te maken. Preventief om bijvoorbeeld in balans te blijven of gewoon omdat het je helpt te ontspannen. Maar, een voetreflexmassage kan ook worden gebruikt bij allerlei uiteenlopende klachten. Variërend van hoofdpijn, vermoeidheid en rugklachten tot spijverteringsproblemen, huidaandoeningen, hormonale klachten en depressiviteit. Daarbij geldt dat voetreflexologie nooit de reguliere geneeskunst vervangt, maar wel aanvullend kan worden gebruikt.

Binnen de holistische visie ziet Sonnevelt het lichaam als een van de belangrijkste instrumenten. In de opleiding Lichaamsgericht Coach leer je om de signalen van je lichaam beter te begrijpen en om werkelijk te voelen. Massagevormen en reflexologie komen aan bod. Je leert o.a. de inhoudelijke en toepasbare basiskennis van haptonomie, massagetechnieken en (voet)reflexologie.

Gratis proefles Opleiding Lichaamsgericht Coach

Proefles Lichaamsgericht Coach
  • Lees delen van verschillende hoofdstukken uit de lesmap.
  • Leer de signalen van het lichaam waarnemen en begrijpen.
  • Lees over de relatie tussen lichaam en psyche: emoties, zintuigen, waarneming
  • Krijg inzicht in de unieke Sonnevelt leermethode.
  • Ontvang interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reacties

Ha mensen van Sonnevelt Opleidingen, Mooi en verhelderend stuk over voetreflexologie, dank jullie wel! Een opmerking daarbij over de titel, die vind ik iets minder gelukkig gekozen. Het lijkt nu alsof de voetreflexkaart het 'werk' doet, terwijl het de voetreflextherapeuten, met gebruikmaking van de kaart, zijn. Mijn voorstel voor de titel zou zijn: 'Hoe massage van de voetreflexen het lichaam stimuleert zichzelf te genezen.' Maar het is natuurlijk uiteindelijk aan jullie!

Hallo Wilma, je hebt inhoudelijk natuurlijk gelijk, maar wij wilden in dit artikel de aandacht vestigen op de kaart, vandaar dat deze in de titel is meegenomen. Hartelijke groet, Team Sonnevelt

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.