Hoe voetreflexologie het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest herstelt

Hoe voetreflexologie het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest herstelt

Hoe voetreflexologie het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest herstelt, is het werkterrein van een voetreflextherapeut. Die kan aan je voeten zien en/of voelen of je gezond en fit bent. Hoe? Volgens de voetreflexologie zijn je voeten namelijk een complete afspiegeling van je lichaam. Alle zenuwen, spieren, organen en gewrichten hebben namelijk een zogenaamde reflexzone in de voeten. Oefen je druk uit op zo’n reflexpunt? Dan help je het lichaam de natuurlijke balans te herstellen. Een nadere kennismaking met de geneeskrachtige werking van voetreflexologie.

Voetreflexologie: wat houdt het in?

Net als veel andere oosterse therapieën zoals acupunctuur gaat de voetreflexologie ervan uit dat lichaam en geest één zijn; in harmonie met elkaar verbonden. Want, ben je lichamelijk en geestelijk in balans? Dan zit je lekker in je vel. Je voelt je goed en gezond. De energie stroomt vrij door je lichaam. Zit je niet lekker in je vel? Heb je bijvoorbeeld lichamelijke pijn, stress, hoge of lage bloeddruk, een infectie of zit je er emotioneel doorheen? Dan ben je uit balans en wordt de energiedoorstroming geblokkeerd. Door de blokkades in het lichaam op te heffen, kan de energie weer vrij stromen. Niet alleen acupunctuur werkt op die manier, maar het is ook hoe voetreflexologie het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest herstelt. Het zorgt ervoor dat de energie weer beter door je body stroomt en bevordert zo het zelfgenezend vermogen.

Voetreflexologie: de oorsprong

Hoe voetreflexologie het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest herstelt is eigenlijk al meer dan 4000 jaar bekend. Want, volgens de geschiedenisboeken werd de heilzame werking van voetmassages al in het oude Egypte, China en India toegepast. Begin 1900 werd de natuurlijke geneeswijze vervolgens herontdekt door de Amerikaanse arts W.H. Fitzgerald die geruime tijd in China verbleef en er zo mee in contact kwam. Hij wordt gezien als grondlegger van de moderne voetreflextherapie. Midden jaren vijftig van de vorige eeuw introduceerde vervolgens de Duitse fysiotherapeute Hanne Marquardt de voetreflextherapie in Europa.

Hoe voetreflexologie het natuurlijke evenwicht van lichaam en geest herstelt

Een voetzonereflexbehandeling is erop gericht de balans in het lichaam te herstellen. In de praktijk gebeurt dit door een zogenaamde reflexzone op de voet te behandelen. Door er druk op uit te oefenen of via massage. In je voeten zitten immers duizenden zenuwuiteinden die in contact staan met je hele lichaam. Van onder andere je hart, lever en nieren tot je botten en je spieren. Pak je een zone op de voet aan? Dan ontvangen je hersenen vervolgens een seintje en geven dat door aan het corresponderend orgaan dat wordt gestimuleerd. Het gevolg? Het lichaam wordt aan het werk gezet om blokkades op te heffen. Onder andere de bloedcirculatie plus energiestroming wordt bevorderd, het zenuwstelsel wordt gestimuleerd en de afvoer van afvalstoffen wordt verbeterd. Kortom, het lichaam gaat aan de slag om zichzelf te herstellen.

Wanneer naar een voetreflextherapeut?

Een behandeling door een voetreflextherapeut kan bij verschillende lichamelijke en geestelijke aandoeningen uitkomst bieden. Het kan ervoor zorgen dat klachten verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Je kunt een afspraak maken met een voetreflextherapeut bij onder andere vermoeidheidsklachten, stress en spijsverteringsproblemen. Maar, ook als je last hebt van hoofdpijn of migraine, gewrichts- of spierklachten, problemen met je menstruatie, overgang of vruchtbaarheid. Daarnaast kan voetreflexologie prima worden gecombineerd met de reguliere geneeskunst, maar nooit ter vervanging ervan dienen. Verder werkt voetreflextherapie ook preventief. Zo helpt het je ontspannen, geeft het meer energie, verhoogt de weerstand en zorgt ervoor dat je in balans blijft.

In de opleiding Lichaamsgericht Coach leer je o.a. de inhoudelijke en toepasbare basiskennis van (voet)reflexologie.

Gratis proefles Opleiding Lichaamsgericht Coach

Proefles Lichaamsgericht Coach | Sonnevelt
  • Lees delen van verschillende hoofdstukken uit de lesmap.
  • Leer de signalen van het lichaam waarnemen en begrijpen.
  • Krijg inzicht in de unieke Sonnevelt leermethode.
  • Ontvang interessante en aanvullende informatie.
Download proefles

Reacties

Beste mensen, als oud-student wilde ik jullie nieuwsbrief ook op fb delen. Wel gelukt op LinkedIn en Twitter. Op jullie fb pagina kan ik de laatste nieuwsbrief echter niet vinden. Of kijk ik verkeerd?

Hallo Hester, Leuk te horen dat je het wilt delen! We hebben dit artikel nog niet gedeeld op onze Facebookpagina vandaar dat die er nog niet op staat, zal ik vanavond doen. Als je het artikel zelf wilt delen dan kun je het beste de link (https://www.sonneveltopleidingen.nl/artikel/hoe-voetreflexologie-het-natuurlijke-evenwicht-van-lichaam-en-geest-herstelt) kopiëren en plakken in een bericht op Facebook. Op dit moment kun je het artikel alleen 'liken' op onze website. We werken er aan dat je het ook gelijk kunt delen via de website. Hopelijk kun je hiermee verder? Groeten, Emmy

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.