Wie al de opleiding tot Jongerencoach heeft gevolgd, weet dat sociaal contact essentieel is voor de ontwikkeling van jongeren. Het niet goed doorlopen van deze belangrijke ontwikkelingsfase kan voor belemmeringen zorgen. Bij onderzoek van het RIVM komt naar voren dat bijna de helft van de jongeren mentale klachten ervaart. De meerderheid van jongeren voelt zich eenzaam en somber. Wil jij op professionele wijze bijdragen aan de ontwikkeling van deze doelgroep? Word Jongerencoach!
“De adolescentiefase is een periode van kansen en mogelijkheden” aldus Jelle Jolles, auteur van Het tienerbrein. Opvoeders, docenten en jongerencoaches kunnen de hoveniers zijn van de ‘adolescentie-tuin’ van de jongeren. Jongeren hebben feedback, wegwijzers en inspiratie nodig voor de keuzes die ze iedere dag maken. Daarnaast ervaren jongeren het als grote opluchting om een luisterend oor te hebben.
Een Jongerencoach begeleidt en ondersteunt jongeren in hun groei in autonomie, zelfraadzaamheid, talent en het leren maken van essentiële keuzes, zodat ze optimaal voorbereid zijn op hun toekomst.
Met de opleiding Jongerencoach kun je jongeren onder andere begeleiden in onderwerpen als ontwikkeling van identiteit, maken van (studie)keuzes en gedragsproblemen. Maar ook bij klachten als stress, vermoeidheid en sociale obstakels kan een Jongerencoach een begeleidende rol spelen.
Wil jij jongeren begeleiden en vind je het geweldig wanneer zij met meer vertrouwen en geluk hun eigen weg bepalen? Dan is de opleiding Jongerencoach dé opleiding voor jou!
Steeds meer jongeren hebben last van stress, eenzaamheid en burn-out klachten. Dit speelde al voor de corona crisis, aldus Jolien Dopmeijer. Jolien is Projectleider Studenten bij het Trimbos-instituut en is een jaar geleden gepromoveerd aan de UvA op het welzijn van studenten. De lockdown en maatregelen van de afgelopen twee jaar hebben een extra duit in het zakje van jongeren gedaan.