Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Henk Veltkamp

Samen ergens aan werken vind ik heerlijk

Toen Sonnevelt Opleidingen mij vroeg om aan de slag te gaan voor de nieuwe opleiding Stervensbegeleider heb ik direct ja gezegd. Want ik vind het belangrijk om wat ik zelf al doende op dit terrein geleerd heb ook weer aan anderen door te geven. Daar hoort natuurlijk ook de nodige theorie bij, plus het ontwikkelen van werkvormen waarin dat allemaal goed kan worden overgedragen. Ook dat is iets wat ik graag doe.

Samen ergens aan werken vind ik heerlijk. Zoals hier: in lesverband allemaal je beste krachten inzetten om samen het leerdoel te bereiken. Ook voor mijzelf werkt het altijd weer als heel stimulerend wanneer er tussen docent en cursisten zo’n over-en-weer-soort energie ontstaat.

Blijven bewegen, naar lichaam, geest en ziel

Blijven bewegen, naar lichaam, geest en ziel dat is voor mij vitaliteit. Samen met Ineke, mijn echtgenote en mededocente, fietsen over rivierdijken en door de polder. En zodra het daar te koud voor wordt proberen we met enige  regelmaat een paar uur of soms een dag te gaan wandelen. Als het even kan in het Limburgse heuvelland! Wat is er in het leven steeds weer veel te genieten, en te ontdekken!

De kracht van samen

Kennis en kunde verwerven door interactieve werkvormen, altijd nieuwsgierig blijven en de goede vragen leren stellen, je vaardigheden eigen maken door samen te oefenen en daarop reflecteren. Kortom: de kracht van samen.

Mijn achtergrond

Lang geleden studeerde ik theologie, sociologie en ethiek in de zorg. Op diverse plekken werkte ik als predikant in de Protestantse Kerk Nederland. Ook was ik zeventien jaar geestelijk verzorger in Máxima Medisch Centrum (Eindhoven en Veldhoven). In dat werk heb ik veel geleerd over de begeleiding van ernstig zieken en stervenden.

Publicaties

  • Beterschap, zorg voor ziel in dagen van ziekte – uitgeverij Meinema
  • Onzichtbaar Gedragen, pastoraat bij sterven en rouw – uitgeverij Kok