De zin van zinvol leven: 9 redenen om je dromen na te jagen!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

De zin van zinvol leven: 9 redenen om je dromen na te jagen!

De zin van zinvol leven

Een zinvol leven leiden is voor iedereen weer anders. Het draait om persoonlijke dromen, doelen en idealen. Daar zet je je voor de volle 100% voor in. Want, je doet wat je bestaan extra glans geeft en dus de moeite waard maakt. Weet jij wat de zingeving van je leven is? Dan wordt je leven leuker, je zit beter in je vel, voelt je blijer, vitaler en gelukkiger. 9 redenen waarom je levensdoel realiseren je leven zin geeft.

1. Zinvol leven motiveert

Is er een droom of ideaal waarvoor je gaat? Dan ben je daar dagelijks mee bezig. En het fijne ervan is dat je nieuwe dingen leert. Omdat je zo gaandeweg je kennis en vaardigheden uitbreidt, maar ook nieuwe mensen ontmoet. Dat voelt goed. Prikkelt je, houdt je gemotiveerd en verrijkt je.

2. Geeft richting aan je leven

Heb je een bepaald levensdoel? Dan weet je wat je wilt. Je hebt een plan dat je beetje voor beetje ten uitvoer brengt. Dat kunnen doelen voor de lange en de korte termijn zijn. Van die felbegeerde carrière of je droomhuis bouwen tot je medemens helpen of van je wijk een veilige kinderspeelplek maken. Daar ga je voor en span je je dus voor in. Dat geeft richting aan je dagelijkse bestaan en bevordert een zinvol leven.

3. Zorgt voor een sterke focus

Weet je wat je leven zin geeft? De moeite waard maakt? Dan focus je daar je aandacht op. Dat helpt je vervolgens bepalen wat je wel en niet belangrijk vindt. Waar je je tijd en energie aan wilt besteden. Vind je het belangrijk? Dan ga je ervoor. Zo niet? Dan verdoe je daar je tijd ook niet aan.

4. Geeft veel zelfvertrouwen

Zinvol leven betekent jezelf doelen stellen. In het groot en klein. Behaal je die? Dan voelt dat enorm goed. Het geeft je een tevreden gevoel, streelt je ego en uiteraard draagt dat bij aan je zelfvertrouwen. En zit het een keer tegen? Dan helpt een flinke dosis zelfvertrouwen je om door te gaan en niet bij de pakken neer te zitten.

5. Versterkt sociale contacten

Streef je je dromen na? En bereik je (sub)doelen? Dan geeft dat een superfijn gevoel en zorgt dat je stukken beter in je vel zit. Je bent energieker, blijer, gelukkiger en straalt. Dat geluksgevoel wil je delen met je dierbaren. Familie en vrienden. Dat versterkt de onderlinge band. Want, wat je voedt dat bloeit. Bijkomend voordeel is dat de aandacht die je anderen geeft jou ook happier maakt en zo je sociale contacten versterkt. Anderzijds besef je ook hoe belangrijk je relaties zijn. Om je successen mee te delen, maar ook je tegenslagen. Daarom stop je er tijd en energie in.

6. Bevordert een positieve mindset

Zinvol leven maakt je positiever. Negativiteit vreet bakken met energie. Het put je uit en helpt je niet om je doelen te bereiken. Juist een positieve mindset zorgt ervoor dat je het leven van de zonnige kant bekijkt en dat maakt het een stuk lichter, leuker en relaxter. Ook wanneer je te maken krijg met tegenslagen. Dankzij je positieve levensinstelling weet je dat er na regen weer zonneschijn komt.

7. Leert je denken in oplossingen

Weet je wat je ambieert in je leven? Dan ga je daarvoor. Je zet doelgericht stappen in de gewenste richting. Of je idealen nu groot of klein zijn. Wat je ervan leert, is je niet te focussen op de problemen maar te kijken hoe je het oplost. Immers, het vervelende van problemen is dat ze de neiging hebben aan je te blijven plakken. Je laten piekeren en tobben zonder daadwerkelijk een stap verder te komen. Kortom: heb je een doel in je leven? Dan staar je je niet blind op problemen. Je zoekt een oplossing. Linksom of rechtsom. En dat voegt eveneens waarde toe aan je bestaan.

8. Bevordert een goede gezondheid

Een gezonde geest woont in een gezond lichaam. En weet je wat je doet als je een zinvol leven leidt en dus bepaalde doelen nastreeft? Dan kies je er min of meer automatisch voor goed voor jezelf te zorgen. Want, fysiek en mentaal gezond en fit zijn stelt je in staat je droomdoelen waar te maken. Daarom eet je gezond en gevarieerd, sport je geregeld, neem je de tijd om te ontspannen en te rusten.

9. Maakt je gelukkiger

Wat je doel, droom of ideaal ook is het geeft je leven zin. Het verrijkt je en maakt je gelukkiger. Omdat je onder andere doet wat je een goed gevoel geeft en zorgt voor energie. Het stimuleert je, helpt je grenzen verleggen, draagt bij aan mooie ontmoetingen en nieuwe ervaringen. Vergroot je kennis en boost je persoonlijke ontwikkeling. Dat is wat een zinvol leven je allemaal brengt. Dus ga op zoek naar je levensdoel en ga ervoor!

Wellicht heb jij als doel om mensen te coachen en helpen bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl? Of wil je je verder ontwikkelen met een van onze opleidingen, specialisaties of workshops?

Proefles Levenscoach

Download gratis proefles Opleiding Levenscoach

Privacy: We sturen je geen SPAM. Je gegevens zijn 100% Veilig.

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.