Natuurlijk kerst vieren | Sonnevelt Opleidingen

Natuurlijk kerst vieren

Gezonde voeding, natuurlijk kerst vieren

Al zolang de bronnen het ons melden wordt er feest gevierd rond 21 december, de kortste dag van het jaar. En weet je wat daar zo bijzonder aan is? Op het punt waar het ene uiterste wordt bereikt start een begin naar het andere uiterste. Daar waar het donkerste moment wordt bereikt, wordt het tegengestelde geboren….. het licht. In het verhaal van de kerst wordt dit gesymboliseerd in de geboorte van Jezus.

In alles om ons heen zien we dit terug. Dode materie (bijvoorbeeld een boom) biedt voedsel voor de start van nieuw leven, midden in de nacht tellen we het eerste uur van de nieuwe dag, de koning is dood, leve de koning!, de een zijn dood is de ander zijn brood, goede voornemens (lees: nieuwe gewoonten) voor een nieuw jaar, enzovoorts.  Prachtig toch? En een feestje waard ook, vind ik. Want zonder deze dynamiek komen processen tot stilstand en zou er geen leven mogelijk zijn.

In het oude denk- en kennissysteem (Aarde, Water, Lucht en Vuur; gebaseerd op de vier natuurkwaliteiten Koud, Warm, Droog en Vocht) van de oude Grieken wordt deze dynamiek zichtbaar in het actie/reactiepatroon. Op de as Warm/Koud zien we dat waar veel Koud is, verwarming volgt en dat verkoeling volgt daar waar het heel Warm is. Voor de as Droog/Vocht geldt precies hetzelfde.

Met kerst vieren we het licht in de duisternis. We vieren het vermogen van de natuur tot actie en reactie waardoor leven mogelijk is. Deze dynamiek, dit natuurlijk vermogen is in ieder levend wezen aanwezig.

In de natuurlijke gezondheidszorg krijgt dit vermogen met recht álle zorg. Want wat blijkt? Des te zelfstandiger en effectiever dit vermogen is, des te gezonder iemand is. Binnen de natuurlijke geneeswijzen worden studenten opgeleid die de gezondheid kunnen beoordelen en kunnen beïnvloeden. Ik ben trots op deze studenten omdat zij, jaar in jaar uit en vaak in combinatie met gezin en baan, het belangrijk vinden om zich te scholen in het in stand houden van deze kennis en vaardigheden over de gezondheid. Zo kunnen zij later jou helpen bij jouw vermogen tot een gezond dynamisch leven.

Wil jij alles leren over optimale natuurlijke gezondheid? Kijk dan bij onze opleidingen.

 

Geschreven door Esther Tenhagen

Gratis proefles Opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid

Proefles opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid
  • Download de proefles van de opleiding Consulent Natuurlijke Gezondheid
  • Lees een hoofdstuk uit de lesmap
  • Interessante en aanvullende informatie
Download proefles

Reactie toevoegen

CAPTCHA
De volgende vraag wordt gesteld om geautomatiseerde inzendingen te voorkomen.

De proefles ook in je mailbox ontvangen?

Laat dan je gegevens achter. Wil je de proefles niet in je mailbox ontvangen? Klik dan direct op de button 'Nu downloaden'.