Henk Fransen docent bij Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Henk Fransen

In 1985 stududeerde ik af als arts. Na mijn studie deed ik 30 jaar onderzoek naar de zin en onzin van alternatieve behandelingen van kanker. In die tijd had ik ook een eigen praktijk waarin ik mensen met kanker op weg hielp in de grote hoeveelheid aan alternatieve mogelijkheden.

Om alle aanvragen van mensen met kanker te honoreren heb ik jarenlang 7 dagen in de week (zelfs ‘s avonds) praktijk gevoerd. Hoe hard ik ook werkte en hoe efficiënt ik ook werd, ik ontdekte dat ik per jaar hoogstens een paar honderd patiënten kon ‘helpen’, terwijl honderdduizenden mensen met kanker in Nederland een alternatief zoeken naast hun reguliere behandeling. En dan heb ik nog niks gezegd over de preventie van kanker!

Eind 2015 besloot ik mijn praktijk te stoppen (voor zover dat financieel mogelijk was) om veel meer mensen met kanker te helpen hun weg te vinden. Ik begon met het schrijven van het Handboek kanker. In dit boek beschrijf ik ook de geneeskunde van de toekomst en de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van kanker.

Daarnaast organiseerde ik twee grote theater-events onder de naam ‘De zoektocht naar genezing’. Tijdens deze events gaf ik deskundigen op het gebied van alternatieve behandelingen van kanker een podium. In 2015 kreeg ik voor het project ‘De zoektocht naar genezing’ de Paravisie Award toegekend in de rubriek ‘Inspirator van het jaar’.

In 2015 ontmoette ik de Chinees Xie Chuan die in de jaren negentig in het grootste medicijnloze ziekenhuis van China had gewerkt. Dit ziekenhuis werd door meer dan 300.000 patiënten van over de hele wereld bezocht. Xie Chuan vroeg mij of ik in Nederland een medicijnloos ziekenhuis (centrum voor zelfgenezing) wilde creëren. Dat raakte me en zijn vraag gaf een krachtige impuls aan mijn toekomstplannen.

Mijn Facebook-berichten over het eerste medicijnloze ziekenhuis van Nederland werden in totaal meer dan 1.350 keer gedeeld. Dat is voor Nederlandse begrippen uitzonderlijk en leerde mij dat veel mensen de wens hebben dat dit er komt. In 2018 wil ik onderzoeken of het mogelijk is in Nederland een centrum voor zelfgenezing te creëren.