Marijke Vaneman is docent bij Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Marijke Vaneman

Via de voeten het hele lichaam beïnvloeden

Ik ben docent voetreflextherapie geworden omdat ik binnen deze opleiding kennis gemaakt heb met de natuurgeneeskunde in algemene zin en geleerd heb hoe je via de voeten het hele lichaam kan beïnvloeden. Mijn passie voor de voeten maakte dat ik graag mijn kennis wilde overbrengen. Ik had al een praktijk voor voetverzorging en omdat ik daar steeds weer  dezelfde eeltplekken en likdoorns tegenkwam begon ik mij af te vragen hoe dit toch kwam. De eenvoud van de techniek en daarnaast het aan de voeten kunnen aflezen hoe iemand in het leven staat en wat zijn kwaliteiten zijn maakt het ongelooflijk boeiend.

Anders in het leven staan

Zelf heb ik ook geleerd bij Sonnevelt opleidingen wat ik kan doen op allerlei gebied om  een gezond en vitaal leven te leiden. Wat kan ik met de behandelingen bereiken, wat is nu eigenlijk gezonde voeding, hoe het zit met stress en wat er aan te doen etc. Dit heeft gemaakt dat ik heel anders in het leven ben komen te staan en dit ook weer in mijn lessen probeer over te dragen op mijn studenten.

Ruimte voor eigen ontwikkeling

Van mijn keus voor Sonnevelt Opleidingen heb ik nooit spijt gehad, de wijze waarop men met de studenten omgaat is denk ik uniek te noemen. Er wordt met aandacht en respect omgegaan met de studenten en er is ruimte voor de eigen ontwikkeling en  de dingen die daarbij naar voren komen. Ik voel me dan ook echt op mijn plek binnen het Sonnevelt team.

Mijn achtergrond

Ik ben vanaf de middelbare school altijd werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Eerst als ziekenverzorgster, doktersassistente en later als medisch secretaresse. Door fusie van de ziekenhuizen in mijn omgeving ben ik in een burn-out terecht gekomen. Dit was het moment om een andere kant uit te gaan. In 1989 startte ik mijn praktijk als pedicure. Na een korte cursus voetreflexmassage raakte ik steeds meer geïnteresseerd in dit onderwerp. Tijdens een pedicurebeurs maakte ik kennis met Sonnevelt opleidingen en na het behalen van dit diploma ben ik door gegaan naar de docentenopleiding.

Mijn vakgebied

In de jaren erna volgde nog vele opleidingen zoals stresscounseling, traumaverwerking, rouwverwerking en begeleiden van rouwgroepen. Nascholing zwangerschap en geboorte, voetdiagnostiek, tenen lezen en voetreflextherapie volgens Dwight Beyers. Op dit moment doceer ik de opleiding Voetreflextherapeut bij Sonnevelt.

Studenten over Marijke Vaneman

“Marijke laat je in je eigen spiegel kijken, wat zegt dit over jou. Marijke is directer maar behandelt je met respect. Ze laat je naar jezelf kijken: Wat kan jij hiervan leren? Marijke geeft praktijkvoorbeelden en heeft haar specialiteiten op het gebied van chakra’s.”
Roosanne van den Heuvel