Paula God | Sonnevelt Opleidingen

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Paula God

Waarom heb ik  de stap naar docentschap gemaakt

Het overdragen van kennis en het verbinden van mensen is een zo waardevol geschenk voor beide kanten. Als trainer voel ik me als een vis in het water. Ik geniet ervan als ik kennis en ervaring  in een wisselwerking met de ander kan overdragen en mensen daardoor de mogelijkheid krijgen verder te groeien. De stap naar docentschap was dan ook een makkelijke keuze.

Mijn inspiratie om les te geven

Sonnevelt heeft mij jaren geleden geïnspireerd toen ik  een lezing /workshop bijwoonde waarbij ik mijn droom voor de toekomst kon uitspreken. Mijn droom was toen: les geven bij een organisatie zoals Sonnevelt. Op een plek waar een inspirerende en verbindende energie uitstroomt. Een plek waar je als mens als een gezien wordt, wat vertrouwen uitstraalt, waar ik mijn ervaringen en expertise kan delen door een verbinding aan te gaan met de mensen die kiezen voor deze vorm van uitwisseling. Zoals dat in een lemniscaat uitgedrukt wordt. 

Vitaliteit is balans

Balans is het fundament voor een vitaal leven. Als hoog-sensitief persoon ervaar ik dat soms als best lastig. Wanneer binnen- en buitenwereld in balans en hoofd en hart met elkaar in verbinding zijn dan kunnen innerlijke wijsheid en intuïtie de ruimte krijgen. Zo krijgen vitaliteit en vertrouwen een kans en vinden relaties soliditeit. Ik ervaar het als een voorrecht om deze ervaringen en pijlers  nu met de studenten te delen.

Sonnevelt past bij mij

Sonnevelt geeft trainingen waarbij de mens als een geheel gezien wordt en waar het mogelijk is elkaar te raken en geraakt te worden. Ik ben er van overtuigd dat als de mens als een geheel wordt gezien, dit de mens kracht en vertrouwen geeft van binnen uit, kracht om te zijn. Dat is de kracht die ik ervaar bij Sonnevelt en die bij mij past als mens.

Mijn achtergrond

Als kind wist ik al heel vroeg dat ik met kinderen wilde werken. Kinderen zijn de wereld en de wereld dat ben ik. Gestart als kinderverpleegkundige en vandaar uit ben ik steeds nieuwsgieriger geworden naar het kind en zijn omgeving. De studie OrthoPedagogiek kwam als een logische volgende stap. Ik heb drie eigen kinderen gekregen die mij enorm hebben verrijkt, onder meer door de ervaring met een meervoudig gehandicapte dochter. Daarna heb ik mezelf verder doorontwikkeld naar Gordon trainer, Kindertolk en ouder-kindcoach aspecten die ik toepas in mijn eigen praktijk ‘A Circle of Life’. Een uitgangspunt daarbij is: "als ik het kind er-ken, her-ken ik het kind in mij".

Mijn vakgebied

Vanuit mijn praktijk verzorg ik trainingen en coach ik ouders, het kind en professionals. De thema’s waar ik veelal mee werk zijn; omgaan met emoties, communicatie, hoogsensiviteit en het vertalen van signalen van kinderen volgens de methode PresentChild. Verder ben ik parttime werkzaam als ambulant begeleidster in gezinnen waarbij complexe vragen een rol spelen. Met veel enthousiasme kijk ik er naar uit jullie te ontmoeten in de lessen.