Tineke Eleveld docent bij Sonnevelt

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Welke opleiding past bij jou?

Doe de studiekeuzetest!

Tineke Eleveld

De verbinding

In mijn contact met mensen zoek ik altijd naar de verbinding. Ik zet mijn kennis en vaardigheden graag in zodra ik in contact ben met de ander. Als docent zorg ik voor een positieve dynamiek tijdens mijn individuele en groepssessies.

Van passief zijn naar het doen

Ik richt me op de gezond makende en houdende beweging in het leven. Het gaat om het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het in actie komen. Dat is het meest effectief. Hoe je dat merkt? Aan de hoeveelheid energie die dat je geeft. Vanuit het perspectief van de geneeskunde bekijk ik de mens met klachten in zijn situatie, van zowel individuen als organisaties.  Zo geef ik vorm aan een holistische kijk op de mens, ziekte, gezondheid én de wereld.  Dát betekent voor mij vitaal leven. Het gaat er daarbij om dat je van het passief ‘zijn’ van je eigen leven gaat naar het doen en bijstellen daarvan.

Kijken naar mogelijkheden

De Sonnevelt opleiding waar ik aan doceer heb ik zelf opgezet. Ik ben een creatief denker en ik geef graag vorm aan nieuwe dingen. Sonnevelt geeft mij de ruimte en het vertrouwen. Zij kijken net als ik altijd naar dat wat er mogelijk is en dat vind ik heel inspirerend. Het is een instituut waar het bruist, waar leven is en dat zal je als student ook merken!

Mijn achtergrond

Ik ben Natuurgeneeskundige en coach in mijn eigen praktijk aan huis. Ik heb verschillende natuurgeneeskundige opleidingen afgerond en ben officieel erkend als Natuurgeneeskundige. Ik heb een reguliere onderwijsbevoegdheid op mbo/hbo niveau. Daarnaast ben ik yogadocent en verzorg ik samen met mijn partner Chris Bieze, Namo Namah, de vierjarige HBO-opleiding tot yogadocent. Deze opleiding hebben wij samen ontwikkeld.

Mijn vakgebied

Voor Sonnevelt Opleidingen geef ik les in Natuurvoedingsadviseur.

Publicaties

Door jaren heen heb ik diverse lesmaterialen voor zowel het regulier als complementair onderwijs ontwikkeld. Zoals studiehandleidingen, lesmappen en studiebegeleidingstrajecten.

Studenten over Tineke Eleveld

“Ik vind het fijn hoe zij vanuit enthousiasme, positiviteit, levenservaring en kracht de lessen inhoud geeft.”
Wanda Bolck
“ik vind haar geweldig, hoe zij verbinding maakt met de groep en de individuele student is superfijn. Ik voel me er thuis er is veel liefde en warmte!! Ze kan putten uit veel praktijkervaring en dat is heel sprekend.”
Marike van Eijs